Jelenlegi hely

Könyvvásárlás, könyvfelvásárlás

A könyvvásárlás és könyveladás, az antikvárius munka minden szempontból egy igen speciális kereskedelmi ág, nem hasonlítható össze egyéb termékek forgalmazásával.

Könyvvásárlás és könyeladás

Az antikváriumok működése általánosan ismert: könyvvásárlás, könyvfelvásárlás az egyik oldalról, és használt könyvek, régi könyvek és kiadványok értékesítése a másikról.

Antikváriumunkban az egyik legtöbbször elhangzó kérdés:

Milyen könyveket vásárolnak?

Ilyenkor mindig egy nagyot sóhajtunk, mert ezt a legnehezebb meghatározni.

1945 előtti, régi vagy modern könyvek vásárlása

Nem specializálódtunk egyetlen témára sem. Mindenféle könyvvel foglalkozunk: régi könyvek 1945 előttről, kevésbé régiek, napjaink kiadványai, teljesen új könyvek is szerepelnek a kínálatunkban.

Változatos témájú könyvek vásárlása

Ezen felül a témakörök sem mérvadóak, igyekszünk minél szélesebb választékot nyújtani, mivel úgy gondolkodunk, hogy egyszer be fog hozzánk tévedni az az ember, aki pont a házi legyekkel kapcsolatosan akar kutakodni és akkor neki szüksége lesz egy ilyen kiadványra is.

Visszatérve a könyvvásárlás kérdésére: a legfontosabb értékmérő, hogy legyen rá kereslet tehát, hogy eladható legyen. Persze ahhoz, hogy meg tudjuk határozni, hogy melyek azok a könyvek, amelyekre valóban igény van ahhoz sokévnyi tapasztalat szükséges. Naprakészen kell ismerni a kereslet-kínálat változását, ismerni kell a folyamatosan változó árakat is.

Újonnan kiadott, használt könyvek vásárlása

Az újonnan, néhány éve kiadott könyvek esetében is érezhető kereslet mutatkozik. A használt könyvek vásárlása jó alternatíva azoknak, akik jó állapotú könyvekhez szeretnének olcsóbban hozzájutni - akár a néhány hónappal ezelőtti toplistás könyvekhez.

Régi könyvek árverezése

Régi könyvek árverezése

Nagy tapasztalattal rendelkezünk régi könyvek árverezése terén is. Számtalan árverés lebonyolítása van már a hátunk mögött.

Visszatérve a könyvek felvásárlására, elmondható, hogy ez a kereskedelmi forma is a hiányra épül. Olyan használt könyvekkel, régi könyvekkel kell megtölteni a polcokat, amelyeket sokan keresnek, de kevés található belőlük.

Könyvvásárlás, könyvfelvásárlás esetén ezek a szempontok a mérvadóak.

Mennyiért veszik meg ezt a könyvet? Mennyit ér ez a könyv?

Ez a második leggyakoribb kérdés, amit az antikváriumot felkeresők feltesznek, ha könyvet akarnak eladni az antikváriumnak.

A régi könyvek, használt könyvek értékbecslése

Ennek a kérdésnek a nehézségét jól mutatja ez a könyv részlet:

Langer Mihály 1936-ban megjelent – A magyar és külföldi bibliofilia története – című könyvéből:

"Sok könyv értékes, nem a tartalma, hanem bizonyos tulajdonsága folytán: Rézbe metszett, vagy különösen díszes betűkkel nyomott könyv, miniatűr, tiltott, elkobzott, ha a könyv nagy hatást gyakorolt vagy sok kiadást ért el annak első kiadása. Oly könyv melynek szerzője később magas polcra emelkedett, vagy híres lett. A ritka és becses könyvek piaci árát nem lehet megállapított szabályok, vagy törvények szerint meghatározni. Általában minden könyvnek, sőt minden kiadásnak meg van a maga külön értéke, melyet az állapota, kötése, eredete, aktualitása, ritkasága és a jelenlegi keresettsége befolyásol. A ritka és becses könyvek gyűjtése a tőkének legjobb befektetési módja."

Tehát könyv eladás, használt könyv felvásárlás alakalmával igen sok szempontot kell figyelembe venni az ár meghatározásánál, mivel az napi szinten változik, és evvel együtt a kereslet és a kínálat is. Vannak olyan régi könyvek, használt könyvek melyek például csak tökéletes állapotban képviselnek értéket és ha ez nem így van akkor már nem is érdemes foglalkozni vele, mivel a piacot ismerve nem fogjuk tudni tovább értékesíteni.

Ezért van az, hogy addig, míg nincs a kezünkbe a könyv, nem szívesen adunk árajánlatot.

Figyelemmel kell kísérni az újonnan megjelenő könyvek sokaságát, mert az azonnal kihatással van egy korábbi kiadás árára. Abban az esetben, ha egy könyv új kiadása nagyon magas áron történik, az rögtön megemeli a használt könyv értékét, de persze ez visszafelé is igaz.

Mindig vannak "áramlatok" amire oda kell figyelni, felkapott divatos könyvek, egy-egy új téma, mint például mostanában a "retro" ami újra divatba hoz rég elfeledett könyveket, és ezáltal hatással van a használt könyv árára.

Mindig vannak aktuálisan felkapott írók, (ami persze nem feltétlenül értékmérő) akár egy díjkiosztás, egy megfilmesítés vagy adott esetben egy elhalálozás kapcsán, ilyenkor azonnal érzékelhetővé válik a kereslet változása, ami  kihatással van az a régi és használt könyvek árára is.

Összességében tehát a használt könyvek vételi árát a következők befolyásolják:

  • a könyv állapota
  • a kiadás éve
  • a könyv keresettsége
  • a könyv vagy téma divatossága
  • a könyv újabb kiadásainak ára

Könyv eladás, használt könyv felvásárlás menete

Igazából itt a meghatározó szempont a mennyiség.

néhány könyv vásárlása

Ha csak néhány darab könyvről van szó, akkor el kell hoznia az üzletünkbe - amely a Deák térnél található nagyon jó közlekedéssel bármely irányból érkezik – és ha sikerül megegyeznünk, akkor rögtön ki is fizetjük önnek az összeget.

nagyobb mennyiségű könyv, könyvhagyaték, könyvtárak felvásárlása

Használt könyv felvásárlás

Ha nagyobb mennyiségű könyvről van szó és nem akarja, vagy nem tudja a szállítását megoldani, akkor mi keressük fel Önt, telefonos időpont egyeztetés után. Átnézzük az eladásra szánt könyveit, kiválogatjuk, amelyek számunkra érdekesek. Ezután árajánlatot teszünk, és ha ez Önnek megfelelő azonnal készpénzben kifizetjük és el is szállítjuk a könyveket.

Abban az esetben, ha nem sikerül megegyeznünk az árban, a kiszállás akkor is díjtalan, tehát Önnek ez nem kerül pénzébe.

Vállaljuk nem csak házi könyvtárak, könyvhagyatékok, hanem komplett könyvtárak (intézményi, vállalati) felvásárlását is.

Könyvek eladása az Atticus antikváriumnak

Önnek a telefonos időpont egyeztetés alkalmával a következő információkat kell megadnia:

  • körülbelül hány kötetet szeretne eladni (nem pontos darabszámra vagyunk kíváncsiak, csak a mennyiség nagyságrendjére)
  • hol és hogyan tárolja a könyveket
  • az ön elérhetősége (név, telefonszám)
  • bármi egyéb, amit ön szeretne elmondani az eladó könyvekről.

Hívjon most: 06-20-9313-773

Egy jó tanács: Ön nyugodtan megteheti, hogy kihív több antikváriust is, és aki a legjobb árat mondja, annak adja oda a könyveit. Mi vállaljuk a versenyt!

Nekünk a régi könyvek, használt könyvek felvásárlása és eladása nem csak munka, hanem a mindennapjaink fontos és élvezetes tevékenysége is.

Előbb volt hobbi és csak azután hivatás.

Bizalommal fordulhat hozzánk, minden esetben sokévnyi tapasztalattal és gyakorlattal rendelkezünk a használt könyv felvásárlás területén.

Könyveladás, könyvfelvásárlás - háznál

Schneller Károly

Amennyiben könyveladás, könyvfelvásárlás, használt könyv eladás kapcsán keresne bennünket, lehetőség van arra is, hogy a lakásában nézzük át, mely könyvek lehetnek értékesek. Aki házhoz megy:

Schneller Károly 06-20-9313-773

atticus@t-online.hu

atticusantikvarium@gmail.com

Ha könyvet keres...

Fontos! Amennyiben interneten keresztül szeretne megtalálni  egy adott könyvet, ne elégedjen meg a google által kiadott találatokkal.

A google minden olyan webhelyet megmutat, ahol valaha ez a könyvcím valamilyen formában megjelent. Ezért rá kell keresni közvetlenül a megadott webáruházra, hogy ténylegesen és aktuálisan van -e megvásárolható példány az adott könyvből.

Tapasztalataink szerint rengeteg félreértés adódik ebből.

Mit jelent az előjegyzés?

Abban az esetben, ha  egy könyvből nincs eladó példány, lehetőség van előjegyzést leadni rá. Ami annyit jelent, hogy értesíteni fogják Önt, ha lesz belőle megvehető. Ebben az esetben sincs "vételkényszer", csak tájékoztatják, hogy ha még érdekli az adott könyv, akkor most van lehetőség a megvásárlásra.