Az Atticus Antikvárium Budapesten, a Deák tér közelében található (Asbóth u. 19. szám alatt), nagyon jó közlekedéssel, bármilyen irányból érkezik. Földszintünkön és galériánkon kb. 40 ezer különféle témájú újabb és régebbi könyv közül válogathat. Antikváriumunk hétfőtől péntekig, 10-től 18 óráig várja kedves vásárlóit és azokat, akik könyveiket szeretnék felajánlani nekünk megvásárlásra.

Az Atticus Antikvárium 1996. óta áll a könyvet eladni és vásárolni szándékozók rendelkezésére. Az antikvárium – bár az utca felé nem látszik nagynak – mégis hatalmas választékot tart. Két szinten válogathatnak, böngészhetnek a kedves vevők, így még akkor is érdemes betérni, ha épp csak egy szabad félóránk van a Deák tér közelében – minden bizonnyal kincset talál az olvasni szerető ember!

 

Boltunk

Miért Atticus?

érdekesség : ki is volt Atticus? Római történetíró, tehetős római lovag, korának jelentős könyvkereskedője és könyvkiadója.

Titus Pomponius Atticus (néha Caecilius, Kr. e. 109 – Kr. e. 32) római történetíró.

Tehetős római lovag volt, Épeiroszban elterülő hatalmas birtokai jövedelméből élt. Római háza a Quirinalis magaslatán épült. Ő volt Vipsania Agrippinának, Tiberius első feleségének nagyapja.[forrás?] Korának jelentős könyvkiadója és -kereskedője volt. Fő műveként a mára elveszett Liber annalis (’Éveskönyv’) című munkáját tartják számon, amelyben úttörő módon nem pusztán Róma köztörténetét foglalta össze a városalapítástól saját koráig, hanem áttekintette a város társadalmi átalakulásának múltját, főbb irodalmi eseményeit is. Ókori források alapján ismeretes, hogy ezen kívül írt genealógiai munkákat, görög nyelven értekezett Cicero consuli tevékenységéről, s kisebb portrékölteményekben mutatta be korának nagyságait. (Forrás: Wikipédia)

DIÁKKEDVEZMÉNY!

Az üzletünkben vásároló diákok részére, érvényes diákigazolvány felmutatásával 10% kedvezményt biztosítunk.

Az Atticus Antikvárium az interneten

Üzletünk teljes kínálata megtalálható a www.bookline.hu internetes oldalon.

Fontos! Amennyiben interneten keresztül szeretne megtalálni  egy adott könyvet, ne elégedjen meg a google által kiadott találatokkal. A google minden olyan webhelyet megmutat, ahol valaha ez a könyvcím valamilyen formában megjelent. Ezért rá kell keresni közvetlenül a megadott webáruházra, hogy ténylegesen és aktuálisan, megvásárolható-e az adott könyv. Tapasztalataink szerint rengeteg félreértés adódik ebből.

Itt talál meg minket

Címünk: Budapest – 1075 Asbóth utca 19. (Google térkép itt)

Nyitvatartás : hétfőtől péntekig 10.00-18.00-ig

Tel: (06-1) 351-7361

Email: atticusantikvarium@gmail.com